Zprávy ze sadovky

Pololetní vysvědčení

V souladu s platnou legislativou bude hodnocení žáků naší školy sumativní, tj. známkou.

Výpis z vysvědčení předáme 28.1.2021 těm žákům, kteří budou přítomni ve škole. Ostatní žáci obdrží výpis z vysvědčení ihned, jakmile bude možná osobní přítomnost žáků na vzdělávání.

Sadovka však 28.1.2021 sdělí obsah výpisu z vysvědčení všem žákům a zákonným zástupcům pomocí aplikace Bakaláři.

KYBER PREVENCE

Během distanční výuky tráví naše děti spoustu času na internetu. Jak dětem adekvátně jejich věku vysvětlit, co je to digitální stopa a jak se na internetu pohybovat bezpečně, co je to kyberšikana

INTERNETEM BEZPEČNĚ

HREJTE BEZPEČNĚ

SLEDUJTE, CO DĚTI SLEDUJÍ

Pravidla online výuky v Teams

Distanční vzdělávání je povinné. Absenci na online hodinách je třeba omlouvat stejně, jako když žáci chodí do školy. Učitelé vedou v online hodinách docházku, mají k dispozici systém, který monitoruje aktivitu žáků v aplikaci MS Teams.

1

MS TeAMS

Máte postřehy k online výuce?
Napište nám vaši zpětnou vazbu!

Vaše informace jsou pro nás důležité, abychom se mohli zlepšovat

anonymně

Online vyučování občas připomíná spritistickou seanci
Paní učitelka se ptá: Honzíku, jsi tu s námi? Jestli mě slyšíš, tak mi odpověz!

Zároveň jsme už museli přistoupit k restriktivním opatřením a omezit aktivní činnost některých žáků z důvodu nevhodného chování – můžeme zakázat chatování, soukromé hovory a aktivní účast v týmech. Žáci pak mají Teams v režimu „jen pro čtení a sledování“.

Pravidla online hodiny

Žáci jsou povinni aktivně se účastnit hodin distanční výuky. Škola nabízí zapůjčení zařízení pro distanční vzdělávání

Respektujte dobu, kdy mají děti online výuku a zajistěte jim klidné prostředí

V průběhu hodiny mají žáci vypnuté mikrofony. Hovoří tehdy, pokud jsou k tomu vyzvaní, stejně jako v hodině, nebo když se přihlásí pomocí „pacičky“ a dávají tak signál učiteli, že chtějí něco říct

V případě, že budou děti v hodinách používat kameru, zkontrolujte pozadí, které vaše kamera zobrazuje, případně zapněte rozmazání pozadí nebo vyberte jedno z předdefinovaných

Profilové obrázky na školním účtu by měly odpovídat realitě

Při nevhodném chování žáka během online hodiny učitel může žáka odebrat ze schůzky a bude o tom bezodkladně informovat rodiče

Odkazy a zdroje

Experts In Every Subject

Všechny informace se snažíme doplňovat na web školy a posílat vám je do vašich e-mailových schránek. Přesto máme pro vás pár odkazů, které pro vás mohou být užitečné.

Nejčastější dotazy ke školství a koronaviru

O Covidu-19 s dětmi

Odkazy na vhodné zdroje, kde se mohou učitelé nebo rodiče inspirovat, jak mluvit s dětmi o koronaviru arozumět současné situaci.

eRouška

Mobilní aplikace eRouška usnadní vyhledávání lidí s rizikem nákazy koronavirem v Česku v rámci systému Chytré karantény.

ČT edu

Tisíce vzdělávacích videí pro školáky na webu České televize. Videa vybírají zkušení učitelé s odpovídající aprobací.

Novinky & důležité informace

Brzy na viděnou!

Doufejme, že se brzy budeme moct potkat osobně, do té doby nás ale neváhejte kontaktovat telefonicky nebo e-mailem. Využít můžete i naši Poštovní schránku a napsat nám vzkaz. Věřte, že se každým vaším podnětem zabýváme. Jsme za každou zpětnou vazbu a komunikaci s vámi rádi, jen díky vám a informacím od vás se můžeme pořád zlepšovat.

327 315 741

Když nám budete chtít zavolat

reditel@sadovka.cz

Když nám budete chtít napsat