Ve svém poslání má Sadovka definováno, že je místem, kde pomáháme růst. Tuto svou misi naplňuje každý den po celý rok. Prázdniny nevyjímaje. Léto na Sadovce bylo letos opravdu rušné. Ve svém prázdninovém plánu měli učitelé několik příměstských kempů pro děti a zároveň si našli prostor pro svůj osobní růst.

Šest týdnů v základní škole v Sadové ulici probíhaly kempy pro děti z Ukrajiny, aby se mohly intenzivněji učit český jazyk, aby se seznámily s českou kulturou a zvyklostmi, aby období jejich adaptace bylo co nejsnazší. Svoje sportovní dovednosti děti rozvíjely na dvou sportovních příměstských kempech a na sportovně-turistickém táboře ve Velké Úpě. Dovednosti jazykové zlepšovaly děti na kempu vedeném v anglickém jazyce a úplně pro ty nejmenší žáčky, co teprve v září nastoupili do první třídy, naše paní učitelky připravilyna zahradě u našeho týpí Indiánské léto.

V květnu letošního škola získala grant pro vzdělávání učitelů v rámci evropského programu Erasmus+. Pedagogové tuto možnost vycestovat a v zemích Evropské unie získávat nové didaktické zkušenosti využili hned v červenci, v srpnu i v září, další učitelé svoje cesty plánují, protože si uvědomují, že pokud chtějí pomáhat růst, musí růst i oni sami.